In timp ce ne bucuram de culorile minunate pe care ni le daruieste micuta noastra padure, ne pregatim deja pentru impadurit si va anuntam ca in weekendul 15-16-17 Noiembrie 2019 vom planta!

(vezi aici cum a inceput tot: https://www.copacultau.ro/visul-meu/ )

Verile tot mai secetoase si experienta din ultimii 5 ani, ne-au determinat sa alegem specii de copaci care rezista mai bine la aceste conditii meteorologice, astfel ca vom introduce in schema de plantare 200 de Nuci negri. La baza ramane in continuare Stejarul pedunculat (500 de fire) si Frasinul comun (300 de fire).

Stejarul pedunculat (Quercus robur sau Quercus pedunculata, specie autohtona foarte bine adaptata la conditiile noastre climatice, foarte rezistent la seceta, crestere foarte lenta). Am ales majoritatea stejari pentru ca, de cand plantam, au rezistat cel mai bine, se pare ca le place mult solul greu, lutos.

Stejar pedunculat cu ghinda verde.

Frasinul comun (Fraxinus excelsior, crestere rapida pana la maturitate, specie autohtona, iubeste apa si creste foarte bine in primaverile cu ploaie abundenta, in primii ani de viata este moderat rezistent la seceta dar foarte rezistent la inghet).

Frasin comun cu seminte.

Nucul negru (Juglans nigra, o specie rezistenta la ger si seceta, ii plac solurile reavene si totusi suporta bine solurile argiloase si compacte de campie).

Nuc negru cu fructe.

Cei care au mai participat stiu deja, insa cei care vor veni pentru prima data sunt rugati sa aduca si o cazma (in cazul in care au). Teoretic avem si noi insa daca suntem mai multi e bine sa avem mai multe unelte!

Va asteptam cu drag, vin fiert si rontaieli gustoase!

Pentru mai multe informatii va rugam lasati un mesaj mai jos si va contactam cu drag.