Casa autonoma
In 2013, cand am inceput cu impaduritul, mi-am dat seama ca nu trebuie sa fac niciun compromis ca sa imi traiesc viata moderna si confortabila, sustenabil intr-un mediu ecologic, in mijlocul naturii.
Sunt convins ca fiecare dintre noi a ajuns in viata la un moment in care sa isi doreasca sa fie complet independent.
Ce bine ar fi sa nu depind de niciun furnizor, sa nu ma influenteze scumpirile utilitatilor, pur si simplu sa nu am cheltuieli de intretinere la sfarsitul fiecarei luni!
Eram convins ca aceasta independenta este posibila, dar implica sa ne schimbam putin viata si sa proiectam o casa autonoma, confortabila si extrem de eficienta.
Din copilarie mi-a placut foarte mult sa lucrez cu lemn, fie ca am facut un hambar, o sura sau o bancuta noua pe strada bunicilor; este un material fascinant care pastreaza caldura, aspectul si naturaletea pe tot parcursul vietii.
In meseria mea sunt obisnuit sa optimizez procese tehnologice si gasesc solutii la diverse provocari si, stiind ca exista multa energie nepoluanta neutilizata in jurul nostru, de data aceasta, provocarea a fost sa gasesc tehnologia potrivita care sa faca aceasta energie accesibila noua.
Dupa trei ani de proiectare si constructie, in 2016 am reusit sa ne mutam si, dupa inca doi ani in care locuim aici, sunt tot mai incantat ca am facut aceasta casa autonoma.
Sotia mea mi-a spus sa fac multe poze si notite de la fiecare detaliu incat sa pot scrie la batranete o carte. Eu am ales sa scriu inainte sa fiu batran si va invit sa urmariti in urmatoarele articole toate etapele prin care am trecut, tehnologiile pe care le-am folosit si, evident, problemele pe care le-am intampinat, poate va inspira!